Bericht Teun de Vos: “Wah ben ik gruwelijk trots op dit clubke”

“Wah ben ik gruwelijk trots op dit clubke” vossewakers

Ik, Teun de Vos, sta ondertussen weer op mijn vertrouwde plaotske, maar wat heb ik genoten van jullie allemaal. Hedde gullie t plaotjesboek allemaal vol?
In ieder geval nummerke 34 moet er in !

Het begon al bij de sleuteloverdracht: Stef van Boxtel kreeg daar een welverdiende zilveren medaille, en een “Voske”. Onze sikretaris Hetty Jurriëns, heeft de “Zilveren Beer” mogen ontvangen, een verdienste voor dik 40 jaar inzet voor de Birrekoalse carnaval.

Daarna het Bouwersbal, gewoon zoals het hoort, in het café, lekker warm onder m’n voetjes.. gezellig en met het filmke van de bouwaktiviteiten waar al die bouwers mi unne lange nek stonden te kijken naar wat de andere clubs hadden gemaakt. Onze Ward werd Bouwer van ’t Jaor; hij had de “strikvraag” het beste gemaakt.

Dan de zaterdag: zoveel Vossekinderen die deelnamen aan de kinderoptocht, die we met z’n allen op een nieuw adres bij Fam. van Schijndel mochten kijken. Supergezellig was dat, met bezoek van de Hoogheden aan deze Vosse-stek.

‘s-Avonds gingen de Vossen op strooptocht door d’n Birrekoal en vierden op verschillende plaatsen een feestje. Ik bewaakte De Prins wel.

Zondag, na de Carnavalsviering de optocht, wat zagen jullie er weer mooi uit! en zo’n mooie dans, en dan komt er nog een hele grote wagen achter. Knap staaltje werk en techniek, chapeau vrouwkes en mannen. Genieten om te zien hoeveel plezier jullie zelf hebben en zeker ook (met) het publiek. Ik vond het wel gezellig dat jullie eerst effe weer bij De Prins waren voor breujkes en ‘n suupke, voordat jullie naar Den Durpsherd gingen. De Doofpotters hebben terecht met hun wagen gewonnen, dat gunnen we ze ook van harte…. (al denk ik dat jullie het er niet bij zullen laten zitten, dat ik volgend jaar van jullie weer iets moois kan verwachten, zodat we een mooie strijd met de andere clubs hebben) Het feestje naderhand in De Driezeeg, met veul Vossen was ook supergezellig.

En de Maandag: met een hele grote bus trokken jullie naar de grote stad! Ik mocht wir niet mee, denk dat dah niet goed zou zijn voor Oetelkes. Ik hoorde dat jullie het supergezellig hebben gehad bij FF-Swanjée, en wat was dat goed geregeld.

Na de Spareribs en de Viskes nog eens zo’n geweldige avond erachteraan: “Amsterdamse avond” – de muziek dendert nog na in mijn oren.

Dinsdag: de laatste dag. Ook weer een feest, zoals gebruikelijk met de vrachtwagen de kroegen langs, muziek erbij van Jong Belegen met een paar extra Muziek-Vossen, Prinsheerlijk hapje eten tussendoor en de kroegentocht vervolgen met de bus van Dun Blaouwun Beer. Om vervolgens bij de Driezeeg de carnaval af te sluiten door alle dassen aan elkaar te Kneupen.

Wat heb ik genoten van al dit feestgedruis. Een heel ander programma dit jaar,  heel goed in elkaar gezet, waardoor er een warm club-familiegevoel ontstond. Aan het begin van de dagen een stevig ontbijt, waar je de hele dag wel mee vooruit kunt en dan ’s-avond de lekkere maaltijden, allemaal verzorgd door onze eigen Stef.

Ik, Teun de Vos, ben heel trots op dit clubke, ga hier deze zomer lekker van nagenieten en kijk op een afstandje mee hoe het jullie vergaat tot aan het volgende seizoen. Ik kijk uit naar de feestvergadering over een paar weken en naar Blij in de wei, wat dit jaar op de agenda staat.

Vossen, hartstikke bedankt voor deze geweldige carnaval!

Een gruwelijk trotse Teun de Vos